Vlotte Apero-to-go

Apero-to-go!

We geven een on-the-go proeverijpakket mee, klaar om van te genieten op een bankje in Machelen met zicht op de Leie.

Daarin zit o.a.
- 3 verschillende proeverijpotjes Machelse Mosterd
- soldaatjes van diverse harde kazen
- droge worst
- een Biechtstoeleke (een smaakvol, Machels blond bier 3,5°) of een hoogwaardige 'Dornfelder' druivensap.
Dat alles, compleet met glas en al, klaar voor gebruik tijdens de wandeling op een idyllisch plekje. 

Mooi Machelen ontdekken

Machelen is een pittoreske plek aan de Leie waar nog veel van het dorpskarakter bewaard is gebleven. Bovendien is het Leieplein autovrij tussen mei en oktober, waardoor er plaats is voor gezellige terrasjes in de zon. 

Machelenput is een afgesloten Leiearm en een idyllische plaats die heel geliefd is bij wandelaars en fietsers. 8 Hectare groot is dit natuurgebied. In de speelzone 'het avontureneiland' kunnen kinderen zich helemaal uitleven. 

Wij voorzien je compagnie van een aantal mogelijke wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van het dorp leiden. Door groen, tussen huizen, langs kleine paadjes, ... rust zal je tegemoet komen. Hier en daar vind je ook cultuur zoals het geboortehuis van Roger De Backer, de Muur der Verbeelding van Roger Raveel, de Hostensmolen en de Franse Militaire Begraafplaats.
De wandelroutes gaan van 3 tot 7km. 

Ook voor wie graag met vespa's, fietsen of oldtimers wil rondrijden, hebben we goeie picknickbestemmingen die iets verder liggen! 

Machelse Mosterd à la Maison!

Niets leuker dan na een uitstap thuiskomen en er nog iets tastbaar aan overhouden!

Je ontvangt een receptenkaart voor een heerlijke mosterdsoep, met een bijhorende pot mosterd van 200g, zodat je meteen iets lekkers en verrassends op tafel kan toveren! De soep is heerlijk en duurt maar 10 minuten om klaar te maken. 

Apero-to-go reserveren

De prijs is 28€ pp voor de apero-to-go, de wandelroute én het thuispakket met een pot Machelse Mosterd met receptenkaart voor de mosterdsoep. Dit pakket kan geboekt worden voor een groep vanaf 10 personen. 

We prikken graag samen met u de datum! 
Graag minstens 1 week vooraf boeken. 
Bereikbaar op 0475 960 424 of sophie@machelsemosterd.be!

TIP - Roger Raveel 100 jaar!

- Optioneel - 
2021 is het Raveel Jaar, dat is u zeker niet ontgaan in de media. Hét uitgelezen moment dus om een bezoek te brengen aan het Roger Raveel museum in het dorp.

Het gebouw werd ontworpen door toparchitecht Stephane Beel met strakke, witte ruimtes, mooi geïntegreerd in het kleinschalige van de omgeving. De kunstschilder Roger Raveel zou dit jaar 100 zijn geworden. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na WO II. Zijn schilderwerk situeert zich rondom het alledaagse, maar vergis u niet: Raveel behoorde tot de internationale avant-garde in de jaren 50 en 60.

Minstens een bezoek waard! 
Boek zeker vooraf je tijdslot tussen 11u en 17u van woensdag tot zondag.
Alle info vind je hier: www.rogerraveelmuseum.be