Recepten

Hier vind je inspiratie voor recepten die je met Machelse Mosterd kan klaarmaken. Enjoy! 

Mosterdsoep

INGREDIËNTEN

30g boter - 1 gesnipperde ajuin - 1 kl curry - 1 geperst knoflookteentje - 1 el bloem - 1l kippenbouillon - 2 el Machelse Mosterd natuur of dragon - 200ml magere room - peterselie 

WERKWIJZE

Smelt de boter in een kom en laat de ajuin erin fruiten. Voeg de curry, knoflook en bloem toe. De kippenbouillon mag erbij onder continu roeren en dit geheel laat je 5 min zachtjes sudderen. Dan mag de mosterd erbij, en de room. Zet de pan meteen van het vuur. Een beetje versnipperde peterselie erop en klaar! 

Voor een feestelijke toets kan je ook 200 ml van de kippenbouillon vervangen door een droge witte wijn. Perfect vooraf klaar te maken zodat jij tijd hebt om bij je gasten te zijn!

KOOKVIDEO RINGtv

https://www.ringtv.be/nieuws/kort-goed-feestelijke-mosterdsoep-met-machelse-mosterd-en-witte-wijn

Courgettekoekjes

INGREDIËNTEN
* Koekjes: 2 geraspte courgettes - 1 fijngesneden paarse ajuin - 40g geraspte kaas - 50g zelfrijzende bloem - handvol gehakte peterselie - 1 el Machelse Mosterd natuur - 1 ei - zout en peper - paneermeel
* Mosterddressing: 1 eierdooier - 1 kl appelazijn - 1 kl honing - 1  el Machelse Mosterd natuur - 200ml olie

 

WERKWIJZE

* Dressing: Meng alle ingrediënten bij elkaar met de mixer. Voeg al mixend geleidelijk aan olie toe totdat je een gebonden dressing krijgt. 
* Koekjes: Meng de courgettes, ajuin, kaas, bloem, peterselie, ei en mosterd in een kom. Voeg peper en zout toe. Voeg redelijk wat paneermeel toe totdat het mengsel stevigheid krijgt. Broodkruim kan ook, of meer bloem als je geen paneermeel of broodkruim hebt. Leg in de pan een hoopje mengsel dat je plet tot een rondje. Bak aan elke kant 4 minuten goudbruin. 
 

Fanbericht

Zoooooo lekker. Dat is wat telt. Bedankt voor dit recept. Bedankt voor het pakket. Super!!!
Patrick