Machelse Mosterd

Machelse Mosterd is ontstaan omdat...

Egyptische farao's knabbelden voor hun maaltijd op mosterdzaadjes om een vlotte spijsvertering te bewerkstelligen. In het middeleeuwse Bourgondië ontstond een echte mosterd-rage: er werden bijna 100 varianten van gecreëerd. Alleen in België blijft het aanbod tot op vandaag uit en dàt is de bestaansreden van 'Machelse Mosterd'. Doe aan foodpairing met peperkoek- of dragonmosterd. Of geniet van heerlijke balsamico-honingmosterd.
 

Begin 1900 werd er al mosterd gemaakt in Machelen, vertrekkende van de mosterdplanten die ter plaatse werden gekweekt. De zaden werden tussen molenstenen geplet. In het centrum van Machelen was er toen een olieslagerij, die lijnzaad plette op diezelfde manier. Graag schrijven we dit originele verhaal verder met Machelse Mosterd. Door dit ambachtelijk proces heeft de mosterd een grovere structuur. Naast een intensere smaakervaring, biedt dit tevens een beter kleefvermogen om bijvoorbeeld vleesgerechten te marineren.

 

Lokaal & ambacht

LOKAAL STREEKPRODUCT
- Machelse Mosterd is een Oost-Vlaams streekproduct, erkend door 'Lekker Oost-Vlaams’.
- De mosterd wordt eigenhandig van A tot Z geproduceerd, afgevuld en verpakt, in Machelen.
 

AMBACHTELIJK & GEZOND
- Machelse Mosterd wordt ambachtelijk gemaakt, de mosterdzaadjes worden geplet tussen draaiende stenen, door de grovere structuur krijgen we een intensere smaakervaring. 
- louter natuurlijke producten zonder additieven: noch kleur- of smaakstoffen, noch bewaarmiddelen.
- In de rubriek 'meer dan een specerijlees je waar mosterd nog allemaal goed voor is...

Avontuur & durf

VOOR DE SMAAKAVONTURIER
- Machelse Mosterd heeft nu 6 standaard varianten: huismosterd, natuur, peperkoeksmaak, dragon, balsamico-honing en graantjesmosterd. Bovendien is er in het seizoen ook de kweepeermosterd. And more to come! 
- Je hoeft niet op reis te gaan om de wereld te proeven! Machelse Mosterd brengt het toegankelijk dichtbij. 
- Op deze website vind je fantastische foodpairing ideeën, smakelijke recepten en een kookvideo!  

VERNIEUWEND MET TRADITIE
- Het is een bewuste keuze om de culinaire mogelijkheden van mosterd verder te ontdekken, vertrekkend van het eeuwenoude basisrecept.
- Machelse Mosterd staat ook voor ondernemerschap met een vrouwelijke toets ;)

Unieke producten met liefde gemaakt voor de smaakavonturiers … daar staan we voor! 

Fanbericht

Italië bij ons thuis! Wat een onverwachte, super lekkere surprise. Proficiat, Sophie. Het verhaal achter jouw concept, zò lovenswaardig!
Marijke en Patrick

 
Gisteren het Valentijnsgerechtje klaargemaakt. Super lekker!
Peter