Charmante picknick

Uitgebreid picknicken met vrienden

In deze formule kan je genieten van een uitgebreide picknickmand met heel wat hebbedingen voor thuis!

De mand is gevuld met handgemaakte kruiden geitenkaasjes, peper crackers, 2 ambachtelijke droge worsten met 2 proeverijpotjes Machelse Mosterd, 4 hartige muffins met diverse smaken, 2 porties kleurrijke groentjes met mosterdmayonaise, 2 rijstpapjes van de boerderij en heerlijke roze popcorn in een puntzak. Daarbij drink je een hoogwaardig sapje van rode 'dornfelder' druiven en geniet je van een halve fles rosé 'Esterelle' van Chateau du Rouët uit de Provence. Wie liever het lokale bier 't Biechtstoeleke heeft ipv de rosé wijn, dat kan ook! 

Daarnaast zijn alle praktische benodigdheden als borden, bestek, wijnglazen, stoffen servetten en kurkentrekken voorzien - alles in een toffe mand die je nadien nog kan gebruiken. 

Mooi Machelen ontdekken

Machelen is een pittoreske plek aan de Leie waar nog veel van het dorpskarakter bewaard is gebleven. Bovendien is het Leieplein autovrij tussen mei en oktober, waardoor er plaats is voor gezellige terrasjes in de zon. 

Machelenput is een afgesloten Leiearm en een idyllische plaats die heel geliefd is bij wandelaars en fietsers. 8 Hectare groot is dit natuurgebied. In de speelzone 'het avontureneiland' kunnen kinderen zich helemaal uitleven. 

Wij voorzien je compagnie van een aantal mogelijke wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van het dorp leiden. Door groen, tussen huizen, langs kleine paadjes, ... rust zal je tegemoet komen. Hier en daar vind je ook cultuur zoals het geboortehuis van Roger De Backer, de Muur der Verbeelding van Roger Raveel, de Hostensmolen en de Franse Militaire Begraafplaats.
De wandelroutes gaan van 3 tot 7km. 

Ook voor wie graag met vespa's, fietsen of oldtimers wil rondrijden, hebben we goeie picknickbestemmingen die iets verder liggen! 

Picknick reserveren

De prijs is 65€ voor een stevig gevulde picknickmand per 2 personen én de wandelroute. 
Dit pakket kan geboekt worden voor een groep vanaf 5 manden / 10 personen.

Wij prikken graag samen met u de datum!
Graag minstens 10 dagen vooraf reserveren. 
Bereikbaar op 0475 960 424 of sophie@machelsemosterd.be!

TIP - Roger Raveel 100 jaar!

- Optioneel - 
2021 is het Raveel Jaar, dat is u zeker niet ontgaan in de media. Hét uitgelezen moment dus om een bezoek te brengen aan het Roger Raveel museum in het dorp.

Het gebouw werd ontworpen door toparchitecht Stephane Beel met strakke, witte ruimtes, mooi geïntegreerd in het kleinschalige van de omgeving. De kunstschilder Roger Raveel zou dit jaar 100 zijn geworden. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na WO II. Zijn schilderwerk situeert zich rondom het alledaagse, maar vergis u niet: Raveel behoorde tot de internationale avant-garde in de jaren 50 en 60.

Minstens een bezoek waard! 
Boek zeker vooraf je tijdslot tussen 11u en 17u van woensdag tot zondag.
Alle info vind je hier: www.rogerraveelmuseum.be

Fanbericht

Bedankt voor de heerlijke picknickmand en tips: super lekker, fijne omgeving en het geknipte recept voor een middagje onthaasten!
Geert