Recepten

Hier vind je inspiratie voor recepten die je met Machelse Mosterd kan klaarmaken. Enjoy! 

Mosterdsoep

INGREDIËNTEN

30g boter - 1 gesnipperde ajuin - 1 kl curry - 1 geperst knoflookteentje - 1 el bloem - 1l kippenbouillon - 2 el Machelse Mosterd natuur of dragon - 200ml magere room - peterselie 

WERKWIJZE

Smelt de boter in een kom en laat de ajuin erin fruiten. Voeg de curry, knoflook en bloem toe. De kippenbouillon mag erbij onder continu roeren en dit geheel laat je 5 min zachtjes sudderen. Dan mag de mosterd erbij, en de room. Zet de pan meteen van het vuur. Een beetje versnipperde peterselie erop en klaar! 

Voor een feestelijke toets kan je ook 200 ml van de kippenbouillon vervangen door een droge witte wijn. Perfect vooraf klaar te maken zodat jij tijd hebt om bij je gasten te zijn!

KOOKVIDEO RINGtv

https://www.ringtv.be/nieuws/kort-goed-feestelijke-mosterdsoep-met-machelse-mosterd-en-witte-wijn

Kabeljauw met mosterdkorst

INGREDIENTEN

* 4 kabeljauwfilets
* half bosje versnipperde peterselie - 1 teentje fijngesneden knoflook - 4 el olie - 1 kl Machelse Mosterd natuur of dragon - broodkruim - peper en zout 
* klontje boter - 
1 bokaal rode, gegrilde paprika's - 1 dl visfond - 2 dl room - waterkers 

 

WERKWIJZE

Verwarm de oven op 180°.
Meng de peterselie, knoflook, mosterd en olie samen en voeg nog eens zoveel broodkruim toe. Peper en zout erop. Schik de kabeljauwfilets in een ingevette ovenschall, en let het kruidenmengsel er bovenop. Dit mag nu 25 min in de oven. ​
Stoof de paprika's in boter, en blus met de visfond en de room. Voeg peper en zout toe.  
Verdeel dit over de borden en leg er de kabeljauw bij. En voor het oog voeg je een takje waterkers toe. ​

Pasta met champignons

INGREDIËNTEN voor 2 pers

250g verse tagliatelle / spirelle / ... - 1 gesnipperde paarse ajuin - 500g kastanje champignons - 200g spekjes - 250ml room - 2 el Machelse Mosterd dragon - handvol peterselieroosjes

 

WERKWIJZE

Kook de tagliatelle / spirelle / ... gedurende 3 minuten. Bak de spekjes in een pannetje goudbruin. Fruit de ajuin in een beetje olijfolie in een andere pan en voeg de champignons toe. Als ze hun vocht hebben losgelaten, kruid je met peper en zout. Voeg de spekjes toe, en ook de peterselie. Giet de tagliatelli af en doe er de room, de mosterd, peper en zout bij. Dresseer nu eerst de pasta op een bord en daarop het heerlijke mengsel. 

 

Courgettekoekjes

INGREDIËNTEN
* Koekjes: 2 geraspte courgettes - 1 fijngesneden paarse ajuin - 40g geraspte kaas - 50g zelfrijzende bloem - handvol gehakte peterselie - 1 el Machelse Mosterd natuur - 1 ei - zout en peper - paneermeel
* Mosterddressing: 1 eierdooier - 1 kl appelazijn - 1 kl honing - 1  el Machelse Mosterd natuur - 200ml olie

 

WERKWIJZE

* Dressing: Meng alle ingrediënten bij elkaar met de mixer. Voeg al mixend geleidelijk aan olie toe totdat je een gebonden dressing krijgt. 
* Koekjes: Meng de courgettes, ajuin, kaas, bloem, peterselie, ei en mosterd in een kom. Voeg peper en zout toe. Voeg redelijk wat paneermeel toe totdat het mengsel stevigheid krijgt. Broodkruim kan ook, of meer bloem als je geen paneermeel of broodkruim hebt. Leg in de pan een hoopje mengsel dat je plet tot een rondje. Bak aan elke kant 4 minuten goudbruin.